Fazolové brownies

Brownies je čokoládová bomba, a čokoládu zbožňujeme všichni. Tohle je lehčí verze, která je z fazolí. Sama jsem tomu nevěřila, fazole nejsou vůbec cítit a pokud to nikomu neřeknete tak to ani nepozná. Jen doporučuji použít červené, mají jemnější chuť a s kombinací pohankové mouky bude brownies perfektní.

Ingredience:

2 plechovky červených fazolí
1 hrnek pohankové mouky
3 lžíce kakaa
4 lžíce třtinového cukru
2/3 hrnku mléka (nejlepší je kokosové)
1/3 hrnku oleje
tabulka čokolády
jeden vanilkový lusk
jeden prášek do pečiva
1 banán
špetka soli

Recept:

1. Fazole pořádně propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do misky. Přidáme k nim mléko, olej a nakrájený banán. Tyčovým mixérem vytvoříme těsto. V druhé misce si smícháme všechny suché suroviny, kromě čokolády. Poté přidáme do první misky a mixérem všechno rozmixujeme dohladka.


2. Nasekáme si na drobné kousky čokoládu a vmícháme jí do těsta. Těsto dáme na vymazaný plech nebo pečící papír, směs je hodně hutná.Troubu si předehřejeme na cca 170 a pečeme 20-25 min. Doporučuji spíš těch 20, ale záleží jak vám peče trouba.

3. Nechce chvilku odležet a brownies vychladnout, poté nakrájejte.



Žádné komentáře:

Okomentovat

My Instagram