Francouzský Quich s hlívou ústřičnou

Francouzský Quich, je slaný koláč, který může mít všechny možné náplně. Osobně zbožňuji houby, tak to byla jasná volba. Je náročnější na časovou přípravu, ale výsledek stojí za to.


Na přípravu:

Těsto:
300 g mouky ( já dala 100 g pohankové a 200 g hladké )
130 g másla
špetku soli
studenou vodu, 100 ml

Náplň:
500g hlívy ústřičné
půl citronu
lžíce másla
150 g mléka
2 šťastná vejce
pepř
sůl
italské bylinky
bylinky na houby
2 stroužky česneku

Recept
1. Mouku s máslem, špetkou soli a vodou zpracujeme v těsto, které poté necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.
2. Na vále vyválíme těsto cca 4 mm silné a vložíme ho do formy. Kde ho prsty přitiskneme k formě. Vidličkou vytvarujeme okraje a párkrát propíchneme, ( aby se těsto během pečení nezvedalo ).
3. Formu vyloženou těstem, dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 20-25 min.
4. Na rozehřáté pánvi a na másle osmahneme nakrájenou hlívu na kostičky, přidáme koření, stačí aby houba změkla. Po odstavení přidáme vajíčka, česnek a mléko, krátce zamícháme a směs vylijeme do formy, kde máme hotový korpus z těsta.
5. Koláč dáme opět do trouby a pečeme 20 min. dokud nebude směs hotová.





Žádné komentáře:

Okomentovat

My Instagram