Zapečený chřest se sýrem


Chřest si buď zamilujete a nebo ho už nikdy neochutnáte. Má specifickou chuť a pokud se uvaří tak já má, je vynikající. Doporučuji před receptem nastudovat správný postup jak chřest uvařit návod zde .
Na přípravu:

2 porce
Svazek chřestu cca 500 g
9 menších brambor
půl kelímku smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
Parmezán nebo veg. verze: tavenýr
Kousek másla
půlka citronu
olivový olej
sůl
pepř
italské bylinky

Recept:

1. Chřest uvaříme podle návodu. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Ochutíme je solí, pepřem, italskými bylinky a dáme kapku olivového oleje. Takto připravené brambory dáme v zapékací misce do předehřáté trouby na cca 200 stupňů na 25 - 30 minut. Poté si nastrouháme parmazán.
2. Po necelé půl hodině vytáhneme brambory z trouby a zalijeme je troškou smetany. Vyskládáme uvařený chřest a lehce ještě osolíme a opepříme. Na chřest dáme kousíček másla a na vrch poklademe nastrouhaný sýr.
3. Takto připravenou zapékací misku vrátíme opět do trouby a zapečeme ještě cca na 20 minut.
4. Necháme chvilku vychladnout a podáváme.








Žádné komentáře:

Okomentovat

My Instagram